Search
Archives

Prolude?

Üdvözletem Tisztelt Látogató!

A nevem Fülöp Róbert, elektronikai műszerész és villamosmérnök vagyok. Hobbim az analóg elektronika volt, ma már a hivatásom. Terveztem és építettem sokféle áramkört – tápegységeket, villanyvasút és ventilátor vezérlő elektronikát, riasztót, ilyen-olyan hifi erősítőt, eq-t, stb. – de igazán a zene és ezen hangszer szeretete miatt megállapodtam a basszusgitár hangosításánál.

Egy hangszer, mely hangja, formája, zenében betöltött szerepe miatt a legkedvesebb hangszeremmé vált. Észrevettem magamon, hogy mikor egy zenét meghallok gyakran a benne lévő basszusgitár játék alapján ítélem meg a milyenségét. Mikor kérdezi valaki milyen zenét szeretek, akkor sosem tudom megmondani milyet. Ha jó basszusgitározás van benne akkor bármilyet.

Tanulmányaim és érdeklődési köröm az elektronika irányába terelődött és nagyjából a 2000-es évek elején e két dolog a PROLUDE AMPLIFICATION -ben összefonódott.

Feladatomnak tekintem, hogy biztosítsam a basszusgitár lehető legjobb megszólalását, hogy méltóképpen tudja betölteni szerepét a zenekarban. E feladat megoldásához villamosmérnöki végzettségem ugyan műszaki szemléletet adott, de elégedett felhasználóim visszajelzései alapján állíthatom, hogy a zeneiség megtalálható a végtermékben.

A fejlesztés nem volt rövid eddig sem és nem is fejeződik be ennyivel, mindig is törekedni fogok a termék jobbá tételére. Ez folyamatos munkát ír elő, nem dőlhetek hátra a karosszékben, de legalább kisebb – nagyobb lépcsőfokonként előre viszi a terméket ahogy apróbb – nagyobb dolgokon finomítgatok és próbálom kihozni belőle amit csak tudok. Fáradozásom eredménye remélem sokaknak megtetszik és idővel elégedett felhaszálójává válnak.

Szóval, gyártogatom a motyókat…

Slideshow
Get the Flash Player to see the slideshow.